Під час перевірки у Здолбунові фахівці виявили товар, який не відповідає вимогам

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області відповідно до секторального плану на 2019 рік була проведена планова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання – фізичної особи-підприємця, що здійснює реалізацію дрібних електропобутових приладів у магазині у м. Здолбунів.

В ході перевірки встановлено розповсюдження продукції – подовжувачів електричних «Точний метраж» 3м та 5 м 10/16А, 3 розетки, ГОСТ 20446-96, 250-В, дата виготовлення не зазначена, без нанесення на електрообладнання (на його табличку з технічними даними, на пакування, на супровідні документи) знаку відповідності технічним регламентам, без зазначення на електрообладнанні (на його пакуванні чи в документі, що супроводжує таке електрообладнання) найменування, зареєстрованої торгової марки (знаку для товарів та послуг) та поштової адреси виробника, та без супроводження продукції інструкціями та інформацією про безпечність, що є порушенням вимог п.7, п.12, п.13, п.28, п.42, п.43 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 №1067.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд, суб’єкту господарювання – розповсюджувачу продукції були надані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності згідно встановлених вимог п.7, п.12, п.13, п.28, п.42, п.43 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 №1067.

Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, були виконані фізичною особою-підприємцем у повному обсязі. Продукція, що не відповідала встановленим вимогам знята з реалізації суб’єктом господарювання та знищена.

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду була проведена перевірка стану виконання суб’єктом господарювання виданих рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний нагляд і контроль нехарчової продукції» суб’єкт господарювання притягнутий до відповідальності, сума штрафу становила 2,550 тис. грн. Штрафна санкція  повністю сплачена суб’єктом господарювання до державного бюджету.

Крім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області внесені повідомлення про розповсюдження продукції – подовжувачів електричних «Точний метраж» 3м та 5 м 10/16А, 3 розетки до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області

 

Читайте також