«Почути світ»: для діток із вадами слуху в Рівному організували свято

Аби кожна дитина з вадами слуху мала можливість жити повноцінним життям, попри різноманітні негаразди, в Рівному організували свято «Почути світ».

На запрошення батьків, маленьких гостей розважали лікарняні клоуни «Червоні носи» – люди, від зустрічі з якими не можна не посміхатись. Вони дарували дітлахам не лише усмішки, але й кульки, від яких малюки були у захваті.

Упродовж свята усі охочі діти розповідали вірші, гуморески, співали пісні і танцювали. 

З ініціативою організувати свято для діток до команди «Рівне Разом» звернулась Ірина Хильчук. Жінка добре знайома з проблемами цих діток, адже сама має шестирічну дитину, котра має проблеми зі слухом. 

«У мене дитина з вадами слуху. Не потрібно забувати, що такі діти теж хочуть розважитись, що вони теж талановиті – вони можуть і декламувати вірші, і танцювати, і співати.  Ми хотіли, щоб нас побачили,  почули, що наші діти з вадами слуху теж є. У травні в Україні відзначають День кохлеарної імплантації, тож ми разом із командою «Рівне Разом» організували це свято», - розповіла Ірина Хильчук.

Ірина Хильчук - посередині

Дітки отримали не лише незабутні емоції від танців, кульок та інших розваг, але й мали нагоду взяти участь у майстер-класі зі створення метеликів. Опісля кожна дитина отримала солодкі подарунки від  «Рівне Разом».

«Наша команда вирішила подарувати дітям щось таке, що дасть їм щасливу емоцію. Я думаю, що саме таких заходів потрібно робити якомога більше. Ці дітки талановиті, попри труднощі, які є у їхньому житті, грайливі,  тому надихають нас підтримувати їх і допомагати, - каже депутатка Рівнеради Катерина Марчук. 


 
Щирі посмішки можна було побачити не лише у дітей, але й їх батьків. Останніх очі наповнювались слізьми від дитячого захвату.  У Рівному і надалі планують організовувати такі заходи, аби дітки та батьки, у житті яких є труднощі зі слухом, могли відволіктись від проблем і знати, що про них пам‘ятають. 



До слова, нині в обласному центрі є більше 60-ти діток, яким встановили слухові імплантати. Такі операції мешканці Рівного почали робити впродовж останніх десяти років. Перші роки було складно пояснити батькам, багато хто боявся. Втім, за декілька років все налагодилось, в тому числі технологічно вдосконалилось. Це дає шанс діткам із вадами слуху жити повноцінним життям.

Читайте також