Поліська вузькоколійка - рівненський фенікс, який варто побачити (ВІДЕО)

Незвичайна колія завширшки 750 мм (стандартна залізнична колія має ширину 1520 мм) починається з пристанційного містечка Антонівка на Поліссі й простягається на 106 км аж до станції Зарічне. Це найдовша вузькоколійна залізниця Європи. На її шляху — первозданна краса соснових лісів, блакить озер і маловідомі туристичні атракції. Ця колія — свідок та безпосередній учасник історії розвитку транспорту 19–20 ст. Історію цю сьогодні ретельно зберігають місцеві мешканці. І не лише зберігають, а й розвивають далі. Про цю унікальну не тільки в Україні, але й Європі колію, Ukraїner підготувало цілий огляд.



Вузькоколійка Антонівка-Зарічне — місцеві мешканці називають її «поїздок», «вузька», «поліський трамвай» або ж «кукушка» — діє вже понад 115 років. Спочатку залізницю використовували для перевезення деревини, пізніше — торфу. Під час Першої світової війни вузькоколійка стала важливим стратегічним військовим об’єктом: за неї тривали запеклі бої, адже вона була чи не єдиним швидким засобом перевезення солдат та техніки через непрохідну болотисту місцевість.

У часи Другої світової війни залізницю було зруйновано. Через десятки років, у 70–80-х роках 20 ст., вузькоколійка отримала свій сучасний вигляд. Паротяги замінили тепловозами, оновили старі пасажирські вагони. Так було побудовано нове депо й прокладено дорогу, котра з’єднувала два поліські райони — Володимирецький та Зарічнянський. 

Історію про те, як розвивали вже сучасну вузькоколійку на Поліссі можна прочитати тут. 

 

Фото - Ukraїner

Читайте також