Рівне має нового партнера на сході України

Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян та начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін підписали меморандум про співпрацю між містами.

- Ми розуміємо наскільки важливо сьогодні підтримати українців на сході. Підтримати тих, хто потрапив в окупацію ворога і зараз змушений відновлювати зруйноване і налагоджувати життя. Рівненська громада зможе допомогти нашим братам у Куп’янську максимально швидко відновитись після всіх випробувань, які випали на їхню долю. Упевнений, що нашими спільними зусиллями ми зможемо налагодити співпрацю в найрізноманітніших сферах: культурній, освітній, медичній, економічній. Це наш обов’язок сьогодні, коли йде війна продемонструвати ворогу, що українці єдині і на сході і заході, а коли ми єдині нас не неможливо буде здолати, - відзначив Віктор Шакирзян.

- Ми не дарма обрали гаслом свого міста слова: Куп?янськ - нескорений, незламний, український. Ми віримо у завтра - мирне, українське завтра, де є надійні партнери та друзі, які готові простягнути руку допомоги. Саме так ми сприймаємо Рівне - громаду, яка вже довела, що підписаний меморандум - це лише офіційне закріплення нашої співпраці та дружби поміж містами, - додав голова Купянської МВА Андрій Беседін.

Одним з перших напрямків співпраці, про яку вже домовилися керівники громад, стала популяризація ініціативи “Куп’янський дрон”. Це платформа взаємодії жителів з владою, коли люди можуть власноруч зібрати дрон, дотримуючись вказаних на платформі інструкцій. Куратори тестують його, передають військовим, а місцева влада компенсує певну частину коштів людині. На платформі вже зареєструвалися понад сто інженерів, готових починати збір. А за місяць від старту ініціативи вже зібрали руками активістів 12 дронів.

Ціль “Куп’янського дрону” — зібрати і передати військовим тисячу квадрокоптерів на кінець 2024 року. В рамках візиту представники Куп’янська ознайомилися із роботою рівненського ЦНАПу, побували у навчальних закладах, оглянули укриття, а також познайомилися ближче із ГО “Простір інтеграції”, яка співпрацює з вимушено переміщеними особами, людьми, які постраждали від війни чи опинилися у складних життєвих обставинах та допомагає у їх адаптації в нових умовах. Попереду візит до медзакладів, які допомагають в лікуванні та реабілітації військових та вимушено переміщених з зони бойових дій осіб.

Читайте також