Рівненщина - у лідерах за кількістю нових випадків COVID-19: чому так?

Останні декілька днів Рівненська область серед лідерів за кількістю нових виявлених випадків коронавірусу за добу, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я.

Олена Гандзюк пояснила, чому область у лідерах:

«У першу чергу – Рівненська область у цю хвилю епідемії вступила на місяць пізніше, ніж більшість регіонів. Відповідно, є закони епідемічного процесу і, відповідно, ми на спад ідемо трішки повільніше. Звертаємось до наших показників смертності, які найнижчі в Україні, і до наших показників тестувань, за якими ми протягом усіх хвиль епідемії завжди входили у п’ятірку областей із найбільшою кількістю тестувань. Зокрема, за останню добу в нас біля 3 тисяч досліджень. Це немалі цифри і одні з найкращих в Україні».

Вона додала, що високий рівень тестувань дозволяє виявляти носіїв коронавірусу навіть у безсимптомних випадках, коли обстежують контактних осіб.

«Для нас ключовим показниками є: госпіталізація, зайнятість кисневих ліжок – важкість перебігу COVID та смертність. Ці цифри в оптимістичному відношенні у нас хороші. Для проведення тестування треба покази, а епідемія іде на спад трошки, відповідно, менше контактів обстежуємо. Менше випадків – менше контактних», - додає Олена Гандзюк.

Водночас два дні поспіль в області кількість людей, які одужали від коронавірусу, вдвічі більша за кількість тих, що захворіли. За минулу добу зробили майже 2500 тестів на визначення наявності коронавірусу.

Читайте також