Рівненських підприємців зобов`язали підвищити мінімалку

29 листопада 2017 року в приміщенні виконавчого комітету Рівненської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з питань праці та заробітної плати. На засідання комісії було запрошено керівників 23 підприємств щодо питання дотримання законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Заступник міського голови Сергій Васильчук повідомив присутніх про отримання посвідчень інспекторів праці п’ятьма посадовими особами управління праці та соціального захисту населення Рівненської міської ради.
Крім того, у ході засідання, роботодавцям в черговий раз було наголошено на дотриманні мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників та недопущенні порушень законодавства про працю, що у свою чергу може призвести до накладання штрафних санкцій.

Керівники підприємств надали пояснення про причини нарахування заробітної плати найманим працівникам менше мінімальної заробітної плати.

За результатами роботи міської комісії було прийнято рішення керівникам підприємств у ІV кварталі 2017 року підвищити розмір заробітної плати на підприємствах, членам комісії продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців та найманих працівників з метою попередження порушень трудового законодавства на підприємствах міста. 

Читайте також