Рівнян зарошують на «Творчі миттєвості Георгія Косміаді»

Виставку картин відомого художника, архітектора та педагога Георгія Косміаді  відкрито в Рівненському обласному краєзнавчому музеї. До експозиції увійшли  роботи художника та його учнів різних років початку ХХ ст. Георгій Косміаді жив у Рівному у 1917-1940 роках. Викладав малювання та образотворче мистецтво у навчальних закладах міста. Його роботи, а також роботи учнів, не раз експонувалися у Рівному, Луцьку, Варшаві, Кракові, Познані, Гамбурзі й інших містах України та світу. 1940 року родина Косміаді переїхала до Німеччини. З собою художник взяв і роботи своїх кращих учнів.

1992 року до Рівного переїхала  донька Георгія Петровича Надія, яка тут народилася. Згодом колекцію картин жінка передала до Рівненського обласного краєзнавчого музею. Вітаючи перших відвідувачів  виставки «Творчі миттєвості Георгія Косміаді», Надія Косміаді поділилася спогадами.

«Батько був не лише одержимий малюванням - він хотів дати молоді все найкраще. Казав: «Фарби, музика і слово поета – найголовніше та найкраще, що є в нашому житті», - зауважила донька митця.

Тому невипадково на відкриття експозиції запросили саме молодь – учнів Рівненської української гімназії та Олександрійської спеціалізованої мистецької школи-інтернату. Оглянути експозицію може кожен охочий – діятиме вона до кінця жовтня, повідомляють в Рівненській обласні раді. 

Читайте також