Різдвяні янголи із Рівненщини возили на Схід подарунки

Чергову поїздку з гуманітарною допомогою здійснили волонтери Володимиреччини. Завдяки всій громаді району, яка долучилась до благодійництва восени 2019 року, вантаж – 3600 кілограм доставлений у «сіру» зону та зону бойових дій. Голова районної «Ветеранської спілки учасників АТО та захисників Вітчизни», капелан-волонтер Микола Юрах з водієм-волонтером Петром Коцюбайлом і волонтером МБФ Антоном Літовченком провели сім діб в дорозі, зустрівши Різдво в ролі Миколайчиків-благодійників, повідомляє видання "Володимирець. Сіті".

– Виїхали ми 2 січня, завантажившись на нашій базі, де зазвичай зберігаємо всю зібрану допомогу. Завдячуючи побратимам (на фото): Сергію Симонюку, Михайлу Хмаруку, Леоніду Усу з волонтерами БФ «Пагін милосердя», волонтерам Володимирецького Товариства «Червоний Хрест України», дружині нашого побратима Ніні Мозуль та постійній нашій волонтерці-майстрині Вікторії Федоровій вантаж був добротно запакований і вивантажений. З молитвою ми вирушили перед обідньою порою, на «бусі» підприємця-благодійника Івана Підлісного. Заправка цього разу від Міжнародного благодійного фонду «Світло надії», директор Віктор Літовченко, який також займається благодійництвом. Спільно з ним наша спілка опікується дітьми у прифронтовій зоні та «сірій» зоні. Там ми і познайомились. Працюємо разом вже третій рік, з 2017 року. Чи не кожну поїздку Віктор Літовченко підтримує фінансово, в основному коштами та матеріалами на пальне. Цього разу він повністю знайшов меценатів на нашу заправку, розказує Микола Юрах.

Везли овочі, домашню консервацію, теплі речі, постільну білизну, покривала та матраци, засоби гігієни, медикаменти, канцелярію від Володимирецької селищної ради. Були й ящики з дитячими іграшками. Наша невтомна помічниця Наталія Степанівна Гошта найстарша волонтерка, котра цьогоріч відсвяткувала своїх 93 роки, передала «стратегічний» продукт – сало, ще й з теплими побажаннями наголошувала: «щоб не були голодні, як я колись, бо не на словах знаю про війну і, не дай Боже, голодної смерти!».

Ще завантажили три пакети в’язаних власноруч теплих вовняних носків, більше 50 пар – від варашанки Ольги Дмитрівни Рудень.

Ще завантажили три пакети в’язаних власноруч теплих вовняних носків, більше 50 пар – від варашанки Ольги Дмитрівни Рудень.

Більше про це читайте тут

Читайте також