Сирський нагородив воїна з Рівненщини, який ризикував життям, щоб довезти побратимів

Воїна з Рівненщини Олега Маманова особисто нагородив Головнокомандувач Сирський "Золотим хрестом".

З початку повномасштабного вторгнення уродженець Дубровиччини, що на Рівненщині, став на захист України від російських загарбників. І вже з березня 2022 року солдат Олег Маманович бере безпосередню участь у виконанні службових та бойових завдань із відсічі й стримування збройної агресії російської федерації.

"На одному з найгарячіших ділянок лінії бойового зіткнення – околиці міста Часів Яр, що на Бахмутському напрямку, тримає оборону 225-й окремий штурмовий батальйон, де служить наш Олег. Коли від тебе залежить, в прямому сенсі, доля побратимів та результат бою, ти починаєш мислити зовсім нестандартно. В обов’язках солдата Мамановича було перевезення особового складу до позицій, забезпечення підвезення боєкомплекту, та, звісно,  - евакуація поранених", - повідомляють на сторінці Рівненського ТЦК та СП.

Під час чергового рейсу «на нуль» машина «стомилася», та відмовилася їхати далі. Розрахунок йшов на хвилини, адже тривав масований ворожий обстріл. Незважаючи на смертельний ризик для свого життя, солдат Олег Маманович приймає єдине рішення - усуває несправність в авто. Саме це ризиковане рішення звичайного солдата дозволило вчасно доставити групу до позицій.

"Ніби звичайний вчинок звичайного солдата… Але стійкість та мужність нашого воїна, його здатність на самопожертву дозолили підрозділу успішно продовжувати оборонні дії та відбивати атаки російських окупантів", - повідомляють у ТЦК.

За виявлену сміливість та професіоналізм Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський особисто нагородив Олега Мамановича почесною відзнакою – нагрудним знаком «Золотий хрест».

Читайте також