Спалах коронавірусу: що буде із підприємствами у закритому на карантин селі в Рівненському районі

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У селі Зоря, що у Рівненському районі нині зафіксовано 25 випадків інфікування COVID-19. Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. На в'їздах та виїздах населеного пункту встановили три блок-пости. Як на це реагують мешканці Зорі – розповів пан Тимошенко:

«Вони обмежені в тому, щоб виїхати без необхідності за межі села. Це завжди складний процес, але на скільки ми бачимо, не зважаючи на те, що велика кількість мешканців села, в цілому є розуміння і ми дуже сподіваємось на свідомість мешканців села Зоря, на те, що цей захід дійсно є вимушеним і він спрямований на те, щоби була безпека і для них особисто і для мешканців інших наших населених пунктів», - зазначив посадовець.

Четверо хворих із Зорі нині в ініекційному відділенні в лікарні, їх стан розцінюють як середнього ступеня тяжкості. Крім того, у цьому населеному пункті є багато підприємства, що буде із ними?

«Вчора голова обласної адміністрації особисто провів нараду, на яку були запрошені 12 керівників найбільших підприємств промислових і сільськогосподарських, які працюють у Зорі або мають велику кількість працівників, які проживають у селі Зоря. Було досягнуто домовленості, що для того, аби підприємства працювали і надалі, будуть складатись списки працівників, виїзд за межі села буде здійснюватися на визначених транспортних засобах за цими списками. Усі списки будуть на постах, які встановлені сьогодні в селі Зоря і таким чином ми принаймні збережемо робочі місця, які є. Ми не дозволимо зупинитись тим підприємствам, які працюють. Вони є важливими елементами критичної інфраструктури, деякі не лише Рівненського району, але й Рівненської області. Водночас обмежимо контакт із іншими мешканцями нашої області», - пояснив Ігор Тимошенко.

Читайте також