Співи, забави та козацький куліш: як у Рівному сусіди колядували (ФОТО)

Справжні українські автентичні та сучасні колядки днями лунали на території житлового комплексу «На Щасливому» у місті Рівному. Адже саме тут для усіх мешканців влаштували свято «Колядуємо з сусідами».

 

- Різдвяні свята приносять чимало радості та мають безліч багатовікових традицій. Здавна у ці дні співають колядки, щедрівки, гурти ходять від хати до хати із добрими віншуваннями. Звідси і ідея такого заходу - познайомити, об`єднати тих, хто мешкає «На Щасливому», - розповідає організатор заходу Вікторія Власенко. - Водночас тут наші мешканці будуть не лише знайомитись, а й колядувати. У нас є прекрасний парк - тут є все для того, аби відпочивати цілими родинами разом з друзями.

 

 

 

Наступного року організатори цю ідею планують розвинути ще більше й зробити такі вечори колядок більш масштабнішими.

До слова, для усіх, хто прийшов на свято, виступала учасниця «Голосу країни» Катерина Качановська та народний фольклорний гурт «Барвінок», а козацьке товариство «Рівненська Січ Війська Запорозького», окрім цікавих конкурсів та розваг, зігрівали усіх присутніх ще й гарячими напоями та частували справжнім козацьким кулішем.

Оксана КРАВЕЦЬ

* на правах реклами

Читайте також