Студенти з Рівненщини - найкращі на чемпіонаті Європи зі стрільби

На чемпіонаті Європи-2018 зі стрільби з пневматичної зброї, який відбувся в м. Дьорі (Угорщина), українські спортсмени завоювали нагороди першості. В змаганнях брали участь як «дорослі» спортсмени, так і юніори. Особливо приємно за наших юніорів, які на чемпіонаті Європи зібрали врожай з 7-ми  медалей. Серед переможців  студент Автотранспортного коледжу - Гонта Дмитро!

Серйозним випробуванням для нашої команди був відбірковий старт, головним завданням якого був розіграш ліцензій для участі у Юнацьких Олімпійських іграх 2018, що проходитимуть у Буенос-Айресі, Аргентина.

У вправі ПП-3 одразу двоє наших спортсменів зайняли призові місця, призерами стали Гонта Дмитро (2 місце) та Соловей Ігор (3 місце). За правилами ЮОІ лише один представник збірної у даній вправі зможе представляти нашу країну на ЮОІ-2018 в Аргентині.

Загалом на змаганнях всі українці показали чудові результати. Медаль найвищого ґатунку здобули наші хлопці у складі О. Омельчука, П. Коростильова та В. Банькіна в командній вправі зі стрільби з пістолету. У стрільбі по рухомій мішені серед жінок наша В. Рибовалова здобула «срібло». Бронзові нагороди на рахунку  Г. Авраменко (рухома мішень, ГП-11а), О. Костевич та О. Омельчука (змішана команда, пістолет), А. Ільіної та О.Царькова (змішана команда, гвинтівка), а також Ільіної разом з колегами М. Войцеховською та О. Закапко у командному виступі у стрільбі з гвинтівки.

Окрім цього, наші стрілки встановили й нові рекорди. У змаганнях серед змішаних пар з гвинтівки Марія Войцеховська та Сергій Куліш набрала найбільшу кількість очок у кваліфікації, встановивши новий рекорд Європи та світу. А наша Олімпійська чемпіонка О. Костевич у кваліфікації з пневматичної зброї набрала 583 очки у вправі ПП-3, встановивши світовий рекорд у стрільбі.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав наших спортсменів, тренерський склад збірної та президента Федерації стрільби України на чолі з Олегом Волковим з гарними здобутками, побажавши подальших успіхів у виступах на міжнародній арені.    

Ще раз щиро вітаємо Гонту Дмитра та всю збірну України з  цим спортивним здобутком! Слава Україні та тим, хто прославляє  її своїми справами!

Фото зі змагань можна переглянути тут.

Матеріал наданий Автотранспортним коледжом

Читайте також