У будинку для літніх людей на Рівненщині спалах коронавірусу: біля закладу вже поставили блокпост

Фото - Рівненська ОДА

У Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та осіб з інвалідністю виявили 12 випадків коронавірусної хвороби – у шести працівників та шести мешканців. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив провести службове розслідування щодо спалаху інфекції в цьому закладі.

Відомо, що вісім осіб перебувають на стаціонарному лікуванні, ще четверо знаходяться на самоізоляції. Наразі в інтернаті працюють дві бригади медиків, які обстежують контактних осіб.

Очільник Рівненщини доручив організувати у Здолбунівському будинку престарілих вахтовий метод роботи.

Під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував ситуацію в інтернаті. За його словами, у закладі знаходиться 190 громадян похилого віку, а це ті, хто у зоні ризику. Також там працює 110 працівників.

"Декілька днів тому було підтверджено позитивний тест на ковід однієї з працівниць. В результаті чого ми почали активно вивчати ситуацію у даному закладі. Вчора ми відібрали як мінімум 30 тестів працівників контактних осіб. Станом на сьогодні 12 випадків позитивних підтверджено. Корпус 5, в якому знаходились працівники і хворі, локалізований. Ми вчора ввечері розмістили блокпост поліції, яка контролює заклад. Сьогодні на комісії прийняли рішення здійснити 90 ПЛР-тестів персоналу і хворих, які знаходяться у закладі", - зазначив пан Подолін.

За словами чиновника, керівництво області відпрацювало алгоритм у випадку погіршення стану здоров’я, а саме - розміщення їх у лікувальних закладах. Це, скоріше всього, буде Рівненська міська центральна лікарня. Голова Здолбунівської РДА на комісії ТЕБ і НС отримав певні доручення.

"Ситуація на сьогодні контрольована. Дійсно є насторога того, що інфіковані люди старшого віку, а це група ризику. Керівникові закладу запропоновано зробити з працівників інтернату бригаду, яка може протягом 14 днів перебувати в закладі і контролювати режим роботи. Ця ситуаціє на сьогодні є однією з найбільш загрозливих у області", - повідомив заступник.

Нагадаємо, через зростання нових випадків COVID-19 на Рівненщині вирішили не послаблювати карантин.

Читайте також