У громаді на Рівненщині волонтери самотужки облаштували громадський простір (ФОТО)

Фото з фейсбуку

Українська інженерна інноваційна компанія ELEKS та Всеукраїнська платформа "БУР" (Будуємо Україну Разом) 12-13 серпня розпочали волонтерську акцію у мальовничому селищі міського типу Гоща Рівненської області.

Про це інформують у Гощанській селищній раді.

Акція тривала два тижні і завершилась в неділю, 29 серпня. Результатом спільних зусиль стало облаштування громадського простору для Гощанської громади. До акції долучились, також, місцеві мешканці.

Організатори хотіли привернути увагу до найцікавішого об’єкту Гощі – унікальної садиби Ленкевичів-Валевських, яку було збудовано наприкінці 18 ст. – на початку 19 ст., у стилі класицизму і модерну за мотивами швейцарського шале.

Садиба відіграє  важливу роль у житті місцевої громади, молодь проводить багато часу там. Святування та фестивалі теж відбуваються біля садиби. Проте за багато років вона занепадала і потребує реставрації.

На жаль, відреставрувати садибу поки неможливо, оскільки для цього потрібні професійні реставратори, проєкт, відповідні дозволи і головне - фінансування.

Тому волонтери і небайдужі мешканці Гощі намагаються власними силами зберегти пам’ятку від остаточного руйнування. Вони облаштували громадський простір поряд, закупивши весь необхідний для цього матеріал і виконавши власноруч усі роботи.

Читайте також