У Костополі хочуть назвали вулицю в честь вчителя та поета

У Костополі планують перейменувати вулиць 1 Травня. Одним із варіантів нової назви є вул. Святослава Праска.

"Закликаємо костопільчан долучитися до перейменування вулиці 1 Травня, назва якої пов'язана з історичними та культурними подіями країни-агресора. Для цього потрібно у затвердженому переліку обрати варіант, який сподобався вам найбільше. Один із них - вулиця Святослава Праска", - зазначають у Костопільській міській раді.

Святослав Богданович Праск – народився 05.04.1941 в с.Кургани Березнівського району. Закінчив Березнівську СШ №1, географічний факультет Львівського державного університету імені І.Франка. Із 1965 року жив і працював в Костополі: вчителював, працював у редакції районної газети, у районному відділенні народної освіти, був головним спеціалістом відділу національного відродження в апараті районної державної адміністрації. Організатор і перший голова районного товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка, брав активну участь в українських національно-відроджувальних процесах шістдесятницького руху. Автор поетичних збірок «Незамолений гріх», «Купава», «Піднебесний птах», романів «Межа», «Здобути або не бути», «Сотенний лис». Помер у 2023 році.

Голосування триває за посиланням (https://forms.gle/JSm5ejaKaq1Rb9k57), також звернутись можна особисто за адресами: вул. Незалежності, 7, вул. 1 Травня, КЗ «Костопільська дитяча школа мистецтв» КМР, КЗ позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» КМР, КЗ «Центр культурних послуг» КМР, КУ «Центр надання соціальних послуг» КМР.

Читайте також