У міській раді на Рівненщині зібрали настоятелів храмів

У Березному відбулася зустріч з настоятелями православних храмів громади.

30 квітня 2024 року за ініціативи міського голови Руслан Пилипчука відбулася зустріч з настоятелями православних храмів громади, під час якої говорили про проведення Богослужінь на Великдень в умовах воєнного стану.

Зокрема міський голова звернув увагу на обов’язкове дотримання вірянами комендантської години, яка триває з 00.00 год. до 05.00 год.

У окремих храмах святкові служби відбуватимуться у суботу 04 травня з 18.00 год та мають завершитися до 23.30. В основному настоятелі церков планують розпочинати Великодні літургії 05 травня не раніше як о 05.30.

Також Руслан Пилипчук закликав присутніх дотримуватися вимог під час повітряної тривоги.

Заступник начальника відділення поліції №4 Рівненського РУ поліції ГУ НП в Рівненській області Сергій Бойчук повідомив про алгоритм взаємодії правоохоронних органів з релігійними громадами та охорону громадського порядку під час Великодніх богослужінь.

Заступник начальника 9 ДПРЧ 7ДПРЗ ГУ ДСНС України в Рівненській області Олександр Кричильський наголосив на протипожежній безпеці у храмах. Також представник рятувальників звернувся до настоятелів церков з проханням вкотре наголосити вірянам про заборону спалювання сухої трави та чагарників.

На завершення зустрічі міський голова Руслан Пилипчук привітав настоятелів православних церков Березнівщини з прийдешнім Великоднем, побажав усім Божого благословення, мирного неба, злагоди та подякував за участь у акції щодо збору генераторів для постраждалих громад Харківщини.

Читайте також