У підземеллях Рівного віднайшли нові таємниці

У Рівненських підземеллях нова таємниця! Зокрема, це стосується їх функціонального призначення. Експерти архітектори зі столиці під час вивчення матеріалів з'ясували, що у підземеллях імовірно розміщувався об'єкт доволі значної ваги, крім того, вивчення потребує кладка цегли, якою було замуровано окремі ніші у стінах, про це пишуть на офіційній сторінці проекту.

Виглядає так, що деякі ніші були замуровані у пізніший період, а це у свою чергу підштовхує науковців до подальшого вивчення навколишньої території. 

За словами архітектора Артема Прощенка замуровані  ніші, часто ведуть у сусідні підземні приміщення, які свого часу господарі намагалися приховати від допитливих очей. 

Що стосується масивного об'єкту, який на думку експертів міг розташовуватися в одній з уже розкопаних підземних кімнат, то найімовірніше це була піч. Її  фундамент і намагалися знайти сьогодні експерти архітектори і археологи. 

Про свої висновки вони повідомлять згодом, але зрозуміло, що рівненські підземелля, не відкрили нам, поки, всіх своїх таємниць.

Читайте також