У Рівненській ОДА розповіли про обмежувальні заходи у зв`язку із надзвичайною ситуацією

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

25 березня у Рівненській ОДА відбувся щоденний брифінг, де обговорювалась тема запровадження надзвичайної ситуації на всій території України.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповів, що на Рівненщині вже запроваджено багато обмежувальних заходів, а режим надзвичайної ситуації стане продовженням цих заходів.

«В цілому, стосовно режиму надзвичайної ситуації,ми вже майже тиждень працюємо у цьому режимі, з максимальними обмеженнями. Додатково в такій ситуації запроваджуються такі механізми, як контролювання при в’їздах на територію області та міст», - зазначив пан Тимошенко.

Детальніше про запровадження надзвичайної ситуації розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ОДА Віктор Симонюк.

«Перш за все, згідно постанови Кабінету Міністрів про єдину державну систему цивільного захисту, у нас в області розроблена своя територіальна підсистема», - прокоментував Віктор Симонюк.

За його словами, основними завданнями при надзвичайній ситуації є:

  • введення в дію планів реагування при надзвичайній ситуації на всіх рівнях: територіальному і функціональному;
  • здійснення оповіщення керівного складу області і сил цивільного захисту, а також населення;
  • введення на території області надзвичайної ситуації;
  • призначення керівника з ліквідації надзвичайної ситуації, керівника штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, а також підбір персонального складу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації;
  • постійний моніторинг зон можливого розширення надзвичайної ситуації, масштабів можливих наслідків;
  • організація боротьби з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій і долучення до цього необхідних сил і засобів;
  • організація заходів щодо життєзабезпечення постраждалого населення;
  • при необхідності - евакуаційні заходи;
  • організація радіаційного, хімічного, біологічного, інженерного та медичного захисту населення від наслідків надзвичайної ситуації;
  • здійснення контролю за обстановкою на всіх об’єктах, в тому числі буде посилена охорона на території важливих стратегічних об’єктів;
  • за необхідності, буде введена комендантська година;

Віктор Симонюк зазначив, що всі територіальні органи, які знаходяться в області, будуть працювати в режимі надзвичайної ситуації, тобто буде організовано цілодобове чергування.

"Стосовно пересування між областями, то скоріше за все на кордонах стоятимуть блокпости, де буде перевірятися температирний режим і пасажирів приватного транспорту і перевізників" - додав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій.

Більш детально про обмежувальні заходи буде відомо після засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

Читайте також