У Рівному хочуть створити реабілітаційний центр для ветеранів війни

фото ілюстративне

На Громадський бюджет було подано проект про створення у Рівному центру соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни. Його авторка Віта Шинкаренко пише, що метою проекту є надання ефективної психологічної допомоги та подолання посттравматичного синдрому.

"В Рівному та області проживає більше 5 тисяч ветеранів війни і членів їхніх сімей. Якщо питання фізичної реабілітації ще вирішуються за допомогою зокрема госпіталя у Клевані, то соціально-психологічною реабілітацією майже ніхто не займається. А часто, вона є не менш важливою, ніж фізична. Більше того, у нас відсутнє приміщення, де можна проводити курси такої реабілітації. Центр соціально-психологічної реабілітації ветеранів передбачатиме гарячу лінію психологічної підтримки, проведення семінарів для ветеранів та членів їхніх сімей, курси групової терапії, арт-терапії, кімнати для психологічних розвантажень, спеціалізовані кабінети для роботи кризових психологів. Крім того, це буде місце, де ветерани війни завжди зможуть отримати розуміння і підтримку від таких же ветеранів, які змогли подолати посттравматичний синдром." - йдеться у проекті.

У майбутньому центрі планують облаштувати кабінет психолога, зал для тренінгів і групових занять (терапії), адміністративний кабінет, тренажерний зал, хостел, санітарний куточок, кухню, господарські приміщення. Для ветеранів проводитимуть курси групової та арт-терапій.

Очікується, що протягом року послугами центру скористається не менше 2 тисяч ветеранів війни та членів їх сімей.

Бюджет проекту становить 1,5 млн грн.

Читайте також