У Рівному ледь не спалили депутата обласної ради (ФОТО)

Сьогодні, 21 червня, вночі близько 1 год. у Рівному в багатоквартирному 10-поверховому житловому будинку по вул. Є.Коновальця, 32 трапилася пожежа.

На місце події викликали рятувальників. До їх приїзду жителі будинку самостійно намагалися гасити полум'я та евакуювати його мешканців.

По прибуттю частина рятувальників негайно почали гасити пожежу в той час, як інша частина, одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, розпочала порятунок 9-ти мешканців будинку. Усіх їх вивели сходами на свіже повітря.

Вогнеборці подали на гасіння пожежі один водяний ствол. Так, вже за 15 хв після прибуття рятувальників пожежа була локалізована, а за півгодини – повністю ліквідована. На щастя, вогонь не встиг поширитися на сусідні помешкання.

Як встановили вогнеборці, вогонь виник на восьмому поверсі будинку. Попередня причина займання - підпал. Хтось підпалив двері однієї з квартир. Адже на місці події правоохоронці знайшли і вилучили фрагменти полімерних пляшок із характерним запахом паливно-мастильних матеріалів.

До слова, у квартирі, яку підпалили, проживає 33-річний чоловік разом зі своїм 37-річним братом, який є депутатом Рівненської обласної ради, Миколою Лобчуком.

Він каже, що підпал пов'язує виключно зі своєю депутатською діяльністю, адже вже неодноразово отримував погрози. Обох чоловіків з опіками тіла госпіталізували в опіковий центр РОКЛ. Наразі їх стан - задовільний.

За результатами огляду місця подііі за фактом підпалу у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють особу зловмисника, усі обставини події та завдані збитки.

До слова, депутат Микола Лобчук відомий тим, що їздить п'яним за кермом. Нагадаємо, що у лютому копи погонею зупинили його в Рівному через порушення ним правил дорожнього руху. Втім, також виявилося, що депутат за кермом був у стані алкогольного сп'яніння. Від проходження освідування на алкоголь він відмовився. У квітні відбувся суд у цій справі, де після перегляду відео з нагрудних камер патрульних та запису з телефона депутата суддя прийняла рішення, що у діях М.Лобчука таки був склад адмінправопорушення. Відтак йому наклали штраф у 10 200 грн та позбавили права керувати автомобілем на рік.

Цікаво, що саме сьогодні о 15 год. у Рівному має відбутися розгляд апеляційної скарги Миколи Лобчука на рішення суду, який визнав те, що за кермом чоловік перебував у стані сп'яніння. Чи з'явивться на суд Миколи Лобчук, який отримав опіки у пожежі, наразі невідомо.

Крім цього, ім'я Миколи Лобчука пов'язують з незаконним видобутком бурштину.

Читайте також