У Рівному назвали найкращих педагогів області (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

Кращі педагоги з різних районів Рівненщини зібралися  в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти Рівненської обласної ради, аби підсумувати щорічний обласний конкурс-ярмарок педагогічної творчості, який цьогоріч проходив уп’ятнадцяте. Упродовж січня-березня вчителі-новатори усієї області пропонували до розгляду експертів свої найновіші методичні розробки. Найкращі отримали дипломи за I,II та III місця.

Захід, який для вчителів Рівненщини уже став традиційним, є своєрідним ярмарком педагогічний ідей, методичних новацій, творчих освітянських експериментів. Це платформа, де прогресивні педагоги Рівного та області можуть презентувати власне бачення на реформи в галузі освіти через авторські проекти. Що особливо актуально в контексті нового Закону України «Про освіту», затвердженої стратегії початкової освіти в Україні та «Нової української школи».

Відтак конкурс охопив десять номінацій: «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Спеціальна освіта», «Фізика», «Географія», «Економіка», «Математика», «Інформатика», «Інформаційні технології у навчально-виховному процесі», «Художня культура». На другий тур конкурсу було подано 471 методичну розробку, з яких експерти відзначили 60 робіт. Крім того, іще 11 проектів отримали відзнаку Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти. Їх авторів, а також всіх учасників конкурсу, особисто привітав голова обласної ради Олександр Данильчук.

«Ніхто не заперечуватиме, що вчителі – це ті люди, які є поруч з нами у найвідповідальніший період життя: період дорослішання. Із садочка - і до останнього курсу вишу саме педагоги прищеплюють нам любов до пізнання, навчають відкривати щось нове та цікаве. Тому робота вчителя – це величезна відповідальність! Від того, наскільки вчитель любить свою роботу, наскільки захоплено він навчає, залежить успішне майбутнє як конкретної дитини, так і цілої країни», - зазначив голова обласної ради.

Переможців конкурсу також привітали ректор інституту, голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики Алла Черній та начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський.  

Під час зустрічі переможці конкурсу презентували свої розробки та провели майстер-класи. 

Читайте також