У Рівному позбавити депутатських мандатів хочуть також заступника голови облради та маму народного депутата

Фото - ВСЕ

На Рівненщині відсьогодні збирають підписи для відкликання вже чотирьох депутатів обласної ради, а не двох, як про це повідомляли раніше. Про це пише телеканал UA:Рівне.

Усі вони - члени фракції "Радикальної партії Ляшка". Відкликання Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука, які 12 вересня цього року вийшли з лав "Радикальної партії" та однойменної фракції в обласній раді, ініціювали на зборах виборців минулої неділі, 7 жовтня, які пройшли у Міському будинку культури. Проте самих депутатів, яких хочуть позбавити мандатів, на захід не пустили.

Проте, як виявилося, того ж дня у парку Шевченка пройшли інші збори виборців, які вирішили розпочати процедуру відкликання інших двох депутатів - заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка і голови фракції РПЛ у облраді Окксани Лозової. Цю інформацію підтвердили в ОВК.

Як повідомив заступник голови ОВК Василь Курилас, вчора обласна виборча комісія отримала подання про проведення зборів виборців, необхідних для запуску процедури відкликання, одразу від двох ініціативних груп. Кожна з них тепер має 30 днів, щоб зібрати по 5 тисяч підписів за відкликання того чи іншого депутата.

Депутат обласної ради Андрій Сайчук прокоментував ситуацію так:

– Для чого це потрібно? Щоб продемонструвати всю недолугість Закону про відкликання депутатів місцевих рад. Що не обов’язково проводити збори, розумієте? Будь-хто може на комп’ютері за 2-3 години зробити таке саме повідомлення і занести його в ТВК. Воно, можливо, і виглядає як якісь розбірки, чи акт помсти. Але насправді – це просто для того, щоб продемонструвати недолугість Закону про відкликання.

Заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. у свою чергу, каже, що його відкликання - незаконне:

– Ви бачили десь ту іншу ініціативну групу в парку? Я - теж ні. Значить, це - підлог документів. Кримінальна відповідальність... Несемо за це не ми відповідальність, а подавачі цих хибних документів.

Читайте також