У Рівному відкрили першу громадську станцію сортування сміття

У Рівному відбулось відкриття першої громадської станції сортування. Проект здійснюється громадською ініціативою «Екологічні» спільно з КАТП-1728.

Перший тиждень пункт працюватиме у тестовому режимі. На станції обладнані окремі контейнери для кожного типу сміття і інструкції - що і куди викидати. Також відвідувачам допомагатимуть консультанти. Для того, щоб здати сміття до станції необхідно відсортувати та почистити його заздалегідь.

Представниця громадської організації «Екологічні» Поліна Полюхович розповіла, що посортоване сміття зі станції будуть відвозити до різних підприємств, з якими укладений договір. Наприклад, папір прийматиме Моквинська паперова фабрика, пластик – підприємство «Іскра», пінопласт – «Століт». Є ідея створити мережу таких станцій у кожному районі міста, але все залежатиме від об’ємів роботи та кількості свідомих громадян.

Директор КАТП-1728 Ростислав Кралюк розповів, що обладнати таку станцію коштувало 6-7 тисяч гривень. Ці кошти пішли на купівлю металевої арматури, з якої виготовлені каркаси для мішків і на власне мішки. Розробка логотипів та банерів лягла на плечі волонтерам. Також, КАТП-1728 платитиме за оренду приміщення щомісяця, яка коштує 4 тисячі гривень. На станції працюватиме два консультанта, які мінятимуться та один технічний працівник.

На станцію не відвозитимуть сміття із контейнерів, які стоять у центрі міста. Наразі це є варіантом для активних свідомих людей, які сортують вдома.

Сортувальна станція знаходиться на вул. Хмільній, 40 поблизу ринку “Дикого”.

Читайте також