У Рівному відреставрували терапевтичне відділення у міській лікарні: як і за які кошти проходив ремонт?

Терапевтичне відділення №2 міської лікарні Рівного відновило повноцінно свою роботу після капітального ремонту. Попри те, що роботи тривали рік, відділення не переставало працювати. Відтак, лікування пацієнтів тривало навіть у період ремонту. Працювали за таким принципом: звільняли дві палати й ремонтували, а потім переводили пацієнтів назад.

Частина коштів на ремонт була залучена з міського бюджету, а інша частина – допомога спонсорів.

З цієї нагоди, до лікарні завітав міський голова Володимир Хомко, секретар міської ради Сергій Паладійчук, заступник міського голови Галина Кульчинська та начальник управління охорони здоров’я Віктор Іськів. Володимир Хомко зазначив, що медична галузь у місті активно фінансується.

«Якщо раніше на медицину витрачали 700-800 тис. гривень, за попередній рік було 1,5-2 млн. гривень, то цього року було виділено 56 млн. гривень. Це більше, ніж за всі роки незалежності разом взяті. Це і децентралізація, і розуміння депутатів, що це проблема. Кожен депутат рано чи пізно може стати не депутатом, а пацієнтом», - додав мер.

Відтепер у терапевтичному відділені сучасні палати, встановлені металопластикові вікна, облаштовано новий туалет, ванну, харчоблок і підключено відеоспостереження. Крім того, повністю оновлено каналізацію, сантехніку та електропроводку.

Як зазначила старша медсестра Катерина Юзвюк, відділення ремонтували повністю, навіть знімали штукатурку, а меблі лікарня отримала як гуманітарну допомогу.

«Укладалася плитка в кабінетах, палатах і на коридорі. У нас всі нові меблі: ліжка й тумбочки були звезені адміністрацію лікарні як гуманітарна допомога. Дуже вдячні студентам, які малювали з нами проекти, робили підвісну стелю й інші облаштування», - додала пані Катерина.

Володимир Хомко запропонував відзначили студентів Вищого професійного училища №1, а саме 17 і 14 групи. До того ж, медики запевняють, що 560 метрів квадратних плитки покладено одним чоловіком – Олександром Скоком.

Олеся БОРОВЕЦЬ

 

Читайте також