У Рівному засудили уродженця Львова, який агітував за приєднання Херсонщини до рф

У Рівному уродженця Львова засудили за колабораціонізм. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, обвинувачений не пізніше ніж 27 вересня 2022 року, перебуваючи на окупованій Херсонщині, виступив у відеосюжеті, в якому звернувся до місцевих мешканців із закликом взяти участь у псевдореферендумі щодо приєднання даного регіону до російської федерацїі. 

Тож зраднику висунули обвинувачення ч. 5 ст. 111-1 КК України. 

На судове засідання останній не з'явився. Нині він перебуває на окупованій території. 

Захисниця обвинуваченого просила закрити проти нього провадження через те, що не встановлені достатні докази для доведення його винуватості.

Проте у суді дослідили відео, на якому закликали до проведення "референдуму," зокрема свідки на ньому впізнали й обвинуваченого. 

Зокрема той говорить: «Референдум о вхождении Херсонской области в состав российской федерации жизненно необходим. Приходите, голосуйте, не бойтесь. Пусть нас бояться. Мы - за россию».

За словами свідка, обвинувачений працював лаборантом у ліцеї № 9 Новокаховської міської ради. 

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у інкриміноваму правопорушенні та присудив йому 9 років ув'язнення, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування строком на 15 років, з конфіскацією майна.

 

Читайте також