Учні яких шкіл Рівного завтра не підуть до школи: перелік

У Рівному вже цієї ночі вводиться "жовта зона" карантину. Це рішення було прийнято Державною комісією ТЕБ і НС. Відомо, що місцеві комісії можуть приймати лише жорсткіші обмеження, але послаблювати карантин - ні. 

Про це повідомив заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

"Заклади освіти, де кількість вакцинованого персоналу є меншою, ніж 80 відсотків, не можуть приймати здобувачів освіти. Згідно закону, здобувачами освіти є школярі, студенти і вище. Дошкільнята чи ті, хто відвідує дитячі садочки, не є здобувачами освіти", - зазначив пан Поліщук.

Чутки про те, що школи закриють заступник мера Рівного спростував. За його словами, у законі йдеться про заборону відвідування закладів освіти, а не про заборону їх функціонування.

Наразі вже 15 шкіл перетнули позначку 80% вакцинованих працівників. У решті закладів вакцинація досі триває.

"Хотів би наголосити - це не остаточно. Вакцинація буде йти сьогодні, завтра, післязавтра і так далі. Як тільки заклад переходить межу 80 відсотків - заклад починає працювати", - зауважив Юрій Поліщук.

За словами начальника управління освіти Рівненської міської ради Богдана Туровича, понад 80 відсотків працівників вакцинувалися у таких школах: 1, 2, 6, 11, 12, 13, 16,17,18,19, 20, 24, гімназія "Гармонія", ліцей "Престиж", РЕПЛ.

Згодом цей перелік доповнили школи №3 та 26.

Школи, які завтра можуть перейти на дистанційне навчання: №4№5, РТГ, №8, №9, №10, НВК №14, №15, НВК "Колегіум", №22, №23, №25, №27, №28, "Елітар", РУГ, "Центр надії", "Особлива дитина", Квасилівський НВК, МНВК, МЦТУМ, ПДМ.

Серед переліку шкіл є заклади, які наближаються до відмітки 80 відсотків - Українська гімназія, 25 школа, 15, 14 ,4. Ці школи можуть досягти цього показника сьогодні і завтра працювати офлайн.

ОНОВЛЕНО: Дистанційне не для всіх: учні початкових класів у Рівному навчатимуться у школах. 

 

Читайте також