В університеті на Рівненщині навчатимуть робити власні журналістські розслідування

ГО “Інститут розвитку регіональної преси” та YouControl реалізовують спільний проєкт «Викривай і змінюй». Цей проєкт передбачає проведення серії одноденних воркшопів у закладах вищої освіти України під час яких відомі експерти/ки та журналісти/ки навчатимуть робити власні журналістські розслідування.

Перший воркшоп відбудеться 18 вересня 2019 року (з 10:00 до 18:00) у Національному університеті «Острозька академія» (м. Острог, вул. Семінарська, 2). До участі запрошуються місцеві студентки/и та викладачки/і, журналістки/и, блогерки/и та всі бажаючі, які готові вчитися сучасній розслідувальній роботі.

Для участі у воркшопі потрібно заповнити анкету-заявку: http://bit.ly/ViZ_1 

 УВАГА! Для навчання обов’язково потрібно мати особисті НОУТБУКИ!

Учасниці/ки воркшопів працюватимуть над власними розслідувальними матеріалами у командах під керівництвом Сергія Мільмана з YouControl, журналістки-розслідувачки Слідства.Інфо і переможниці міжнародного конкурсу Young Journalist Award Мар’яни Мотрунич, а також Олександра Волошина з ІРРП. Упродовж дня учасниці/ки навчаться основам журналістських розслідувань, пошуку та перевірки інформації, роботі з правовими ризиками, сторітелінгу та зроблять своє перше розслідування!

По завершенню спецпроєкту в січні 2020 року організатори відберуть двох найкращих учасниць/ків для проходження оплачуваного двотижневого стажування в розслідувальних редакціях України. ІРРП забезпечить стажерів проживанням та стипендією у розмірі 400 євро.

Довідково про тренерів:

Сергій Мільман – засновник та керівник компанії YouControl. Має понад 15 років досвіду підприємницької діяльності та вже 6 років працює з відкритими даними, створюючи разом із командою інноваційні продукти для ділової розвідки та перевірки контрагентів. Входить до списку Людей нового часу 2018 – українців, які ефективніше та яскравіше за всіх рухають країну вперед (за версією Новое время). 

Мар`яна Мотрунич – журналістка Слідство.Інфо, яка спеціалізується на антикорупційних розслідуваннях. Працювала в телепроекті «Наші гроші з Денисом Бігусом». Переможниця премії Thomson Foundation Young Journalist Award 2017 року та Конкурсу журналістських розслідувань на тему фінансування партій і кандидатів на виборах, а також фіналістка конкурсу «Честь професії».

Олександр Волошин – координатор проєктів з розвитку розслідувальної журналістики та юрист ІРРП. Має більш ніж дворічний юридичний досвід, зокрема, проведення допублікаційних юридичних експертиз та фактчекінгу журналістських розслідувань. Навчався у Стокгольмській школі економіки в Ризі на програмі «Журналістика для вирішення завдань майбутнього – 2017». Є лауреатом Антикорупційної премії імені Героїв Небесної Сотні Юрія Поправки та переможцем Всеукраїнського конкурсу журналістських розслідувань імені Героія Небесної Сотні Василя Сергієнка.

З усіх питань звертайтеся до Марина Логачової за номером телефону (067) 777-14-48 або пишіть на електронну скриньку [email protected]

 

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative, EUACI). EUACI фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії (DANIDA).

Читайте також