Вчителька з Рівненщини, яку звільнили за фото в соцмережах, започаткувала флешмоб

фото - Фейсбук

Віта Черешньовська, яку звільнили з дитячого садку за публікацію у соцмережах фотографії у купальнику, оголосила флешмоб під хештегом #явчительімійвідпочинок.

За словами Віти, після сюжету ТСН про її ситуацію вона отримала сотні повідомлень зі словами підтримки. Люди пишуть жінці, що теж не вважають фото на пляжі аморальними.

"В мене виникла ідея, раз вже так багато людей за те, що фото на пляжі не є аморально, тоді давайте зі мною влаштуємо флешмоб #явчительімійвідпочинок, доведемо всім, що педагоги теж люди, і наш відпочинок немає нікого хвилювати", - написала Віта у Facebook.

Жінка закликає викладати у соцмережах фото в купальниках на відпочинку з хештегом #явчительімійвідпочинок .


"Я, переживши дуже багато за цих 8 місяців, навчилася відстоювати себе, я вже нікого не боюся, я захищаю своє майбутнє. А ти вмієш захищати свої права? Якщо так, тоді давайте зі мною, фото в купальниках на відпочинку з хештегом #явчительімійвідпочинок", - написала Віта Черешньовська.

За світлини у соцмережі і бійку, якої фактично не було, виховательку дитсадка з Рівненщини керівниця двічі за рік звільнила з роботи – за однією статтею "аморальний вчинок". І це попри те, що дівчина виграла суд. Але керівник у своєму рішенні впевнена, а вихователька не збирається здаватись.

Нагадаємо, у Рівненській області виховательку дитячого садочка села Бугаївка звільнили з роботи за фотографії в соцмережах, котрі були трактовані як аморальні. На цих світлинах жінка в купальнику разом із своїм чоловіком цілується біля моря, а також тримає келих із вином у новорічну ніч.

Вихователька оскаржила своє звільнення, і у підсумку суд визнав це рішення незаконним. Але в день поновлення на роботі з’явився новий наказ завідувачки з таким самим формулюванням: звільнення за аморальну поведінку. Підкріпили це іншою претензією – прогулом. 

Читайте також