Відомо, хто претендує на посаду ректора Острозької академії

В Острозькій академії 8 травня відбудуться вибори нового ректора. З 1994 року цю посаду обіймає Ігор Пасічник. Втім, у 2021 році прийняли ст. 42 ЗУ "Про вищу освіту", яка не дозволяє керівникам закладів вищої освіти перебувати на посаді більш як два терміни незалежно від їх обрання чи призначення. Отож, каденція Ігоря Пасічника завершується.

Повідомляють на сайті Ostroh.info.

Вибори в академії будуть відбуватися шляхом таємного голосування, яке здійснюється з 9 до 15 год 8 травня у приміщеннях університету.

Участь у виборах беруть як студенти, так і викладачі.

"У конкурсі на заміщені посади ректора НаУОА можуть брати участь громадяни України, які володіють державною мовою відповідно до рівня стандартів державної мови, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як десять років", - розповідає консультантка юридичної клініки "Pro bono" Ніна Заєва.

Наразі на офіційному сайті МОНу та на сторінці НаУОА немає документів чи положень про кандидатів на посаду ректора. Однак, як стало відомо журналістам Ostroh.info з власних джерел, у виборах братиме участь доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрейзингу Едуард Балашов. Наразі він займається міжнародними обмінними програмами студентів та викладачів, а також модерує лекції з генерал-лейтенантом армії США у відставці Беном Ходжесом.

Читайте також