Відомо, скільки рибалок-порушників викрили на Рівненщині за тиждень

Фото - ілюстративне

У період з 15 по 21 квітня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. За цей пріод склали 28 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 1 – за ч. 4 ст. 85 КупАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 - за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову). Оформлено 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено1 564 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 29 од. заборонених знарядь лову», - повідомив заступник керівника Рівненського рибоохоронного патруля Олександр Новак.

Для прикладу, 18 квітня під час проведення рибоохоронного рейду, державними інспекторами викрито громадянина, який займався виготовленням забороненого знаряддя лову з сітко-снастневого матеріалу – двох «екранів». Інцидент стався в с. Заболоття Вараського району Рівненської області. На затриманого складено протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Того ж дня в результаті проведення рибоохороного огляду на березі водойми, поблизу с. Острів Вараського району було задокументовано порушення правил рибальства. Громадянин мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову –«екраном». На особу оформлено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

19 квітня в ході рибоохоронної роботи на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Хрінники району Рівненської викрито двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову - сіткою. Проте, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушник не вистиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено протокол про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду Рівненської області для притягнення порушника до відповідальності.

Про це інформує Рівненський рибоохоронний патруль.

Читайте також