В`їхав у канаву і згубив життя родича: мешканця Рівненщини покарали за смертельну ДТП

У квітні минулого року водій автомобіля "Audi A6" на іноземній реєстрації не впорався з керуванням та злетів у меліоративну канаву. Автопригода сталася між селами Глинне та Хміль на Рокитнівщині. Внаслідок ДТП загинув 32-річний чоловік. 

Відомо, що керманич не мав водійського посвідчення та був нетверезим.

Справу розслідували поліцейські. Днями її вже розглядав Рокитнівський районний суд. Водій транспортного засобу свою вину у вчинення пригоди визнав. Він розповів:

"... близько 9 години 30 хвилин на автомобілі «Audi A6» поїхав до магазину в с.Хміль Рокитнівського району Рівненської області. Там зустрів хлопців із с.Глинне близько 8 чоловік. Після чого поїхали до лісового масиву в напрямку с.Глинне, там розпивали алкогольні напої. Загиблого там не було. Події дорожньо-транспортної пригоди не пам`ятає, як потрапив потерпілий до його автомобіля не знає. Став усвідомлювати, що трапилася ДТП лише тоді, коли з канави автомобіль ЗІЛ витягував його автомобіль, а поряд біля дороги лежало тіло потерпілого", - йдеться у тексті вироку суду.

Відповідно до лікарського свідоцтва, потерпілий помер від закриття дихальних шляхів водою внаслідок втоплення, перебуваючи у автомобілі.

Також відомо, що одразу після ДТП обвинувачений приходив до матері загиблого, просив вибачення. Під час судового розгляду обвинувачений передав їй 45 000 гривень. Жінка подала до суду позовну заяву, згідно якої просить стягнути з обвинуваченого 700 000 гривень моральної шкоди. Зазначила, що обвинувачений є її родичем, з моральної сторони вона вибачила його та наполягає не позбавляти його волі, оскільки це не поверне їй сина. 

Цивільний позов про стягнення моральної шкоди обвинувачений визнав частково - на суму 100 000 гривень та готовий відшкодувати.

Рішенням суду водія автомобіля визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286  КК  України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Відповідно до ст.75 КК України звільнити обвинуваченого  ОСОБА_1 від відбування покарання  з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки. На це рішення може бути подана апеляція.

Читайте також