Винуватець трагічної аварії на Рівненщині переконував суд, що був тверезий

Фото - Рівненський апеляційний суд

Обвинувачений у порушенні правил дорожнього руху запевняв колегію суддів Рівненського апеляційного суду, що у день дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула його близька людина, не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє Рівненський апеляційний суд.

Під час судового розгляду з’ясувалося, що смертельна аварія трапилася 25 серпня 2017 року в напрямку автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Рясники Гощанського району. 39-річний рівнянин Василь, на автомобілі «Volkswagen Golf» проявив неуважність до дорожньої обстановки та не впорався із керуванням. В результаті чого виїхав транспортним засобом за межі проїзної частини на праве узбіччя, де відбулося його перекидання.

Внаслідок ДТП 28-річна пасажирка Оксана померла у автомобілі швидкої медичної допомоги.

17 грудня 2019 року Рівненський районний суд визнав Василя, який у день аварії перебув за кермом у стані алкогольного сп’яніння, винуватим за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої), призначивши обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком 2 роки.

Вирок суду оскаржив захисник підсудного, зазначивши, що судом помилково визнано обставину, яка обтяжує покарання – вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши доводи обвинуваченого та його захисника, пояснення потерпілого, думку прокурора, який наполягав на реальному покаранні для обвинуваченого, вирок суду першої інстанції залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення.

Читайте також