Ворона, равлики, коти та собаки: які тварини тримають вдома відомі рівняни (ФОТО)

Коти, ворони, равлики та собаки – яких тільки тваринок не мають відомі рівняни. Спеціально до Дня домашніх тварин, який відзначають саме сьогодні, журналісти «РівнеМедіа» дізнавалися, яких улюбленців доглядає вдома рівненський бомонд.

Відтак, відома рівненська журналістка Інна Білецька має вдома собаку породи боксер на ім`я Берта

"Берту ми собі намріяли в 2004-ому, одразу після весілля. Побачили боксерку маленьку на базарі, але не ризикнули купити. Ми завжди знали, що у нас буде боксерка Берта. А мою дівчинку мені подарували друзі, знайшли її в Харкові, і дорогою з чергової поїздки в АТО ми її забрали. Я називаю її «доця», дуже люблю і тепер знаю, чому на жінок зі складним характером кажуть «сука»."

Інна розповіла, що Берта - ще та гурманка: їсть кашу з яловичиною двічі на день, а увесь інший час зайнята тим, що би ще таке смачне випросити. А їсти вона, за словами журналістки, може все – від огірка до квашеної капусти.

Прес-секретар Рівненської патрульної поліції Оксана Юрченко вдома також має собаку, але породи такса, яку звати Жуля (Жульєтта). Каже, що одного разу на День матері її чоловік Орест пішов на базар за продуктами, а повернувся з цуциком. Жуля полюбляє фрукти і овочі, особливо хурму і грушу.

"Я точно не знаю чи це такса, але мені все одно. Вона - наймиліша собака в світі. Ніхто мене так не чекає з роботи, як вона. Вона любить полювати на котів, тому наша прогулянка починається з ревізії підвалів. Як каже моя сусідка, мати двох дітей і власниця двох собак, яка теж першу собаку завела, як і я, після 40 років, що якби вона знала, які собаки вдячні і милі, то дітей би не заводила."

А ще в Оксани Юрченко є дві морські свинки Піггі і Хрюня, які є ровесницями Майдану, а також павук Пантелеймон! Каже, що насправді павук не приручений. "Він живе так в ванні, без прописки. Я забороняю всім його чіпати."

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко в себе вдома тримає дві собаки. Одна з них - породи англійська гонча Бігель, якого звуть Кубік. Собаку Тарасу подарували. Разом вони займаються спортом, бігають щоранку та є справжніми друзями. Більше того, Тарас каже, що Кубік повністю змінив його життя на краще. До речі, окрім двох собак, Тарас підгодовує ще й цуциків із двору.

А от керівник Рівненської жіночої сотні, волонтер Ніна Скиба тримає вдома майже цілий зоопарк. Розважають її два коти, собака і навіть ворона. Собаку жінка придбала вже давно, котиків знайшла на вулиці, адже вони були покинуті, а ворону підібрала в центрі Рівного. Її збила машина, і вона не могла літати.  Як додає хазяйка, ворона дуже розумна.

«Якщо зранку розіллє водичку, то стає і стукає у баночку дзьобом – вимагає воду. Вона дуже крута, позитивна. Особливо весело, коли кицька влітає на кухню - ворона каркає. До того ж, вона працює замість будильника».

Та не вороною одною здивували рівняни. Відтак, у відомої рівненської спортсменки, учасниці Олімпійських Ігор, чемпіонки з марафонського бігу Світлани Станко окрім 4-річного котика Касі (Касандри) та парочки папужок – Арчі й Ляпки, є ще равлики-хатіни.

«Котика я підібрала під час тренування, папужок ми купили. А от равликів привезла мені подруга із Сум. Їх спочатку було тільки два, але вони розмножувалися - тепер їх багато. Равлики мені дуже подобаються, бо якщо їх забудеш погодувати, то вони мовчать».

Марина НАЗАРЧУК

Олеся БОРОВЕЦЬ

 

Читайте також