Як НЕ треба будувати кар`єру: короткий посібник від Уейна Руні

Кар'єри професійних спортсменів швидкоплинні, якщо порівнювати їх з іншими спеціальностями. На жаль, грати в баскетбол в 56 років на високому рівні навряд чи вийде, а ось стати директором телеканалу або очолити банк - цілком можливо.

Ми проживаємо з кожним поколінням спортсменів частинку свого життя: дитинство у нас може асоціюватися з Роберто Баджо, юнацтво - з Роналдіньо, у доросле життя ми крокуємо під руку з Давидом Сільвою.

Кожен раз, коли той чи інший гравець робить заяву про завершення кар'єри, в нашій душі ніби щось надламується. У січні у мільйонів уболівальників «Манчестер Юнайтед» і англійського футболу по всьому світу знову надломилася душа.

Уейн Руні вже кілька років не виступає на високому рівні, він був граючим тренером «Дербі Каунті», і всі розуміли, що кар'єра футболіста скоро переросте в тренерську, але усвідомлювати факт того, що ще один гравець дитинства чи юності повісив бутси на цвях - завжди нелегко.

Кар'єра Уейна Руні була яскравою і такою, що запам'ятовується, англієць є найкращим бомбардиром «червоних дияволів» за всю історію, крім цього, Уейн - рекордсмен за кількістю матчів і голів за збірну Англії: 120 матчів 54 м'ячі. Руні підкорилося безліч індивідуальних і командних титулів. Англієць 5 разів вигравав національний чемпіонат Англії, один раз переміг в Кубку Англії, 4 рази в Суперкубку Англії, Кубок футбольної ліги 3 рази підкорився Руні, по одному разу вдалося досягти успіху в Лізі чемпіонів УЄФА і Лізі Європи УЄФА, одного разу Уейн підняв над головою кубок клубного чемпіона світу.

Кар'єра британця могла скластися зовсім інакше, якби не його згубну пристрасть до алкоголю і до дівчат, що надають ескорт-послуги.

Англія країна традицій, яка не терпить їх недотримання: пити в барі пиво на вихідних або під час спортивних поєдинків - це традиція, о 17:00 за Гринвічем бігти за чайним сервізом - теж традиція, бути відомою людиною і залишатися прикладом для молоді - обов'язок В наприкінці 2016- го року перед матчем з іспанцями Уейн в готелі, де базувалися «леви», не знімаючи тренувальний костюм збірної випив забагато пива і заснув прямо біля барної стійки. Зрозуміло, на ранок це фото розлетілося по всьому ЗМІ. Тренер Саутгейт гравця відрахував, а трохи пізніше Руні зробив заяву про завершення кар'єри через те, що «хоче дати дорогу молодим».

Це був не єдиний прокол Руні. Нескінченні походи в бари тривали. Суд кілька разів позбавляв Руні водійських прав за водіння в нетверезому вигляді, примовляв до громадських робіт, а одного разу в аеропорту Вашингтона футболіст влаштував дебош.

У багатьох складається враження, що в своїй кар'єрі Уейн досяг лише малої частини того, що міг. Руні мав талант, здоров'ям, витривалістю, але не зумів цим скористатися за призначенням. Можливо, в якості тренера британець заповнить прогалини кар'єри футболіста. Чемпіоншип - класний старт для початку тренерської діяльності, почасти, матчі там нітрохи не поступаються за напруженням і боротьбі багатьом європейським чемпіонатам, Чемпіоншип популярний і на букмекерських конторах, тому можете сміливо цим скористатися і зайти на sectorbet.com. Надія на те, що Уейн Руні не пустить за вітром кар'єру тренера тліє в душі кожного фаната Англії.

Читайте також