Як позбутися неприємного запаху у холодильнику: поради для дому

Надійний спосіб вирішення проблеми зі смородом у холодильнику вартуватиме копійки, а результат буде приголомшливим.

Спочатку треба визначити причину смороду, щоб локально позбутися цієї проблеми. Коли знайдете джерело неприємного запаху, добре помийте холодильник і дайте йому висохнути. Потім візьміть звичайну харчову соду, насипте пів склянки і поставте на полицю холодильника. Такий простий засіб допоможе знищити всі неприємні запахи. Соду в склянці необхідно періодично змінювати.

Також можна зробити розчин з водою та оцтом для знищення неприємних запахів. Змішайте воду та оцет у співвідношенні 2:1, вимийте цим засобом холодильник. А залишки розчину насипте у склянку і поставте на полицю, він вбиратиме всі неприємні запахи.

  • Паста з харчової соди. Цей порошок має здатність абсорбувати всі погані запахи, тому ідеально підійде для нейтралізації смороду в холодильнику. Для пасти треба дві столові ложки соди і дві столові ложки води. Нанесіть суміш на губку і протріть всі полиці та решітки у холодильнику, потім все вимийте звичайною водою.
  • Лимон. Для такого способу знищення запаху знадобиться половинка лимона. Вичавіть із лимона сік на губку чи ганчірку і добре витріть нею всі полиці. Це нейтралізує неприємні запахи в холодильнику, а від лимона надовго залишиться приємний аромат.
  • Продукти для поглинання запахів. Є деякі продукти, які чудово впораються з неприємним ароматом, достатньо буде просто покласти трохи на полицю. Це чорний хліб, пряні трави – гвоздика, чебрець, кориця, шкірка апельсина, половинка сирої картоплі, мелена кава чи кавова гуща.

За джерелами ТСН

Читайте також