Залишити чи закрити: на Рівненщині вирішували долю дитячого садочка

Ілюстративне фото

25 жовтня, при голові Рівненської районної державної адміністрації Володимиру Пилипчуку відбулася нарада щодо долі ДНЗ у с.Забороль. На заході також були присутні голова районної ради Микола Сальчук, заступник голови районної державної адміністрації Сергій Подолін, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Олександр Набочук, голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов та батьки вихованців садочка.

Причиною наради стало те, що 17 жовтня цього року у зв’язку із недостатнім фінансуванням ДНЗ було закрито, а його працівники пішли у відпустку за власний рахунок. То ж батьки дітей, які навчаються у садочку, просили у найкоротший термін відновити роботу ДНЗ у с. Забороль.

Відтак, заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Сергій Подолін поцікавився, чому, коли планували бюджет на 2018 рік, в сільській раді не передбачили коштів на садочок в повному обсязі.

Голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов переконував, що садочок повинен фінансуватися з бюджету громади та району.

Начальник відділу освіти Рівненської районної державної адміністрації Олександр Набочук запропонував керівництву ОТГ та ДНЗ шукати резерви у своєму бюджеті, оскільки засновником садочка є громада Забороля.

Голова Рівненської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук зауважив, що це питання потребує негайного вирішення.

«Варто думати як покращити ситуацію, і бюджет сільської ради Забороля. Це питання не одного року. Але ми допоможемо його вам вирішити», - звернувся до присутніх Володимир Пилипчук.

Голова Рівненської районної ради Микола Сальчук сказав, що керівництво району вже має пропозиції, як вирішити питання із Заборольським садочком.

«Якщо в районному бюджеті буде перевиконання, то необхідні кошти спрямують на Заборольський ДНЗ», - зазначив голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

А поки ж батькам дошкільнят керівництво району запропонувало альтернативу: відвозити дітей на навчання у найближчі до Забороля ДНЗ. Зокрема, мова йде про садочок в Олександрії, який загалом може прийняти тимчасово 16 дітей, ДНЗ в селі Нова Любомирка – 25 дітей та ДНЗ в селі Кустин – 10 дітей.

Батьки дітей погодилися із запропонованим варіантом, але все ж наполягали на своєму, адже чекають, коли у селі Забороль знову відкриють садочок.

За інформацією прес-служби Рівненської РДА

Читайте також