Заснув за кермом і виїхав на зустрічку: водія покарали за ДТП з травмованими на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

31-го серпня минулого року вночі біля села Страшево Сарненського району сталась дорожньо-транспортна пригода.

Відомо, що водій автомобіля «Mercedes-Benz Vito» проявив неуважність до дорожньої обстановки, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості, перед зміною напрямку свого руху ліворуч, не переконався що це буде безпечним і не створить небезпек чи перешкод іншим учасникам дорожнього руху, внаслідок свого психофізіологічного стану, а саме заснув, здійснив раптовий виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем Hyundai Terracan. Про це відомо з вироку суду.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля останнього постраждав. У чоловіка діагностували закритий перелом кісточки лівого гомілково-ступневого суглобу зі зміщенням, множинні поверхневі рани лівого плеча, множинні садна правої гомілки та обох колінних суглобів, які, в своїй сукупності, відносяться до категорії середнього ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, які викликали довготривалий розлад здоров`я.

Водій автомобіля Mercedes щиро розкаявся у вчиненому та добровільно відшкодував завдані збитки. Суд визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України і призначити покарання у виді штрафу в 5100 гривень з позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Також із нього стягнули на користь Державного бюджету 13 729 грн. 80 коп. документально підтверджених процесуальних витрат.

Читайте також