Завтра розпочинається осінній призов: на Рівненщині майбутніх солдатів тестуватимуть методом ІФА

Фото - відкриті джерела

Відзавтра, 1 жовтня, в Україні розпочинається осінній призов на строкову військову службу. Як розповіли в Рівненському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, до грудня планують призвати орієнтовно 500 юнаків зі всієї області, вік яких від 18 до 27 років.

Їх відправлять нести службу до лав Збройних сил України, Національну гвардію України, Державну прикордонну службу та Державну спеціальну службу транспорту України.

Перед відправленням на обласний збірний пункт, майбутніх солдатів тестуватимуть методом імуноферментного аналізу (ІФА) на виявлення антитіл до коронавірусу.

Хлопцям, які через віросповідання не можуть брати до рук зброю, пропонують альтернативнй вид служби, для цього потрібно до початку призову подати відповідну заяву в військкомат.

Як розповів начальник сектору комплектування полковник Сергій Названов, місцеві вибори не вплинуть на призов, а аргумент «треба ж проголосувати» - не пройде.

«До мене телефонує багато батьків та задають питання щодо голосування на виборах, чи можна відстрочити призов, щоб призовник мав змогу проголосувати. Надаю відповідь: Законом України про місцеве самоврядування п.7 статтею 3 чітко визначено «Військовослужбовці строкової служби вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади та не мають права голосу на місцевих виборах», - пояснив пан Названов.

Він також додав, що в зону проведення ООС їх не відправлятимуть. 

 

Читайте також