Де пригальмувати: перших дві камери автофіксації перевищення швидкості встановили на Рівненщині

Фото - САД у Рівненській області

Минулого тижня на автодорозі Київ-Чоп у Рівненській області встановили два комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Одну з них встановили біля комплексу «Левове серце» біля села Велика Омеляна Рівненського району.

Інша знаходиться в селі Панталія на Дубенщині біля кафе «Візит».

На картах позначені орієнтовні місця розташування камер.

Речник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюк розповів, що САД забезпечила умови для встановлення пристроїв автофіксації порушень.

«Департамент патрульної поліції через постанову Кабінету міністрів вказав дві точки, де вони хочуть, що б ці камери були встановлені. Ми забезпечили це встановлення. Це означає, що в тих місцях ми облаштували стовпи, до яких були підведені відповідні комунікації – електрика, інтернет тощо. Компанія, яка цим займалась, змонтувала пристрої і передають їх далі нам на баланс, тому що вони знаходяться у Рівненській області. Але сама система і канали зв’язку захищені і доступу до самої інформації у цих камерах у нас, наприклад, немає», - каже Дмитро Леонтіюк.

«Розумні» камери не лише вимірюватимуть швидкість автомобілів у зоні свого розташування. Вони також налаштовані на контроль інтенсивності руху на цих ділянках доріг.

Коли камери почнуть фіксувати порушників – поки що невідомо.

Нагадаємо, що дозволена швидкість руху автомобілів у населених пунктах становить 50 км/год.

Читайте також