16-річного викрадача маршруток у Рівному взяли під арешт

Фото - Суспільне

Вчора, 4 березня, у Рівному відбулося судове засідання, під час якого обрали запобіжний захід для 16-річного мешканця села Малий Олексин Рівненського району, який "прославився" тим, що впродовж кількох днів двічі викрадав маршрутні таксі.

Нагадаємо, що перший такий інцидент трапився вночі 25 лютого, коли він зі стоянки на вулиці Млинівській викрав маршрутку №51, усю ніч їздив нею навколишніми селами, а вранці навіть вийшов на рейс і возив пасажирів, проте його викрили і затримали патрульні. Втім, вже за кілька днів після цього, 1 березня вночі, він ще раз викрав автобус, проте цього разу маршрутку №66 і зі стоянки на вулиці Курчатова, але вже за кілька годин його помітили на заправці і знову затримали копи. Обидва рази підліток стверджував, що хотів просто покататися.

За обома цими фактами у поліції розпочали досудове розслідування та повідомили хлопчику про підозру у вчиненні злочину. А вчора у суді йому обирали запобіжний захід. Слідчі вимагали взяти його під варту. Проте суд в результаті вирішив взяти хлопця під нічний домашній арешт з електронним засобом контролю з обмеженням у часі - він не повинен на час слідства покидати межі свого дому з 18 години до 8-ї ранку.

Досудове розслідування наразі продовжується. У рамках кримінального провадження йому призначили пройти судово-психіатричну експертизу, оскільки хлопець перебуває на обліку в лікаря.

До слова, за скоєне підлітку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також