84 учасники та 6 країн: у Рівному визначили переможців Міжнародного вокального конкурсу (ФОТО+ВІДЕО)

1 та 2 березня 2019 року у Рівному у міському палаці культури «Текстильник» пройшов ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців сучасної пісні «Твоя зірка». Цьогоріч конкурс відбувся вже вдруге і став міжнародним.

У конкурсі змагалися діти і молодь від 6 до 25 років у п’яти вікових категоріях. Загалом на змагання до Рівного приїхали 84 учасники. Географія фестивалю цьогоріч розширилась, адже у ньому взяли участь талановиті юні співаки з 15 областей України, а також з Молдови, Вірменії, Білорусії та Румунії.

Оцінювало виступи конкурсантів висококваліфіковане зіркове журі з різних країн: відома українська етно-співачка ILLARIA, артист і диригент бродвейських мюзиклів з України Олег Лисій, співачка та художній керівник Заслуженого колективу Республіки Білорусь Зразкового театру естради "Капелька" Лариса Довят, керівник Народного художнього колективу України «Вокальний ансамбль та студія естрадної пісні "Вернісаж" Ольга Дьячина, музичний продюсер та старший викладач театрального факультету Слов'янського університету (м. Кишинів, Молдова) Людмила Ложкіна, Заслужений артист України, соліст ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України та соліст популярних телевізійних проектів "Танці з Зірками" та "Танцюю для тебе" на каналі «1+1» Сергій Юрченко. А головою журі вже традиційно була Ірма Гвініашвілі з Грузії – музичний продюсер, провідний вокальний педагог таких зірок шоу-бізнесу, як Надя Дорофеєва, Іван Дорн, TAYANNA, Гайтана, ILLARIA, Еріка - MamaRika та Наталія Бучинська.

Ірма Гвініашвілі

- У цьому році конкурс став міжнародним. Насправді цей чудовий Фестиваль цілком заслуговує на цей статус, тому що рівень конкурсу направду дуже високий, як і рівень членів журі, адже у його складі  зібралися лише професіонали своєї справи – заслужені артисти, діячі мистецтва і культури, викладачі вищої категорії. Так само хочу відзначити і високий рівень самих учасників. Тому щиро бажаю цьому конкурсу процвітання і довгого-довгого існування, - зазначила Ірма Гвініашвілі.

Конкурс відбувався впродовж двох днів, а завершився грандіозним фінальним гала-концертом, у якому виступили кращі вокалісти фестивалю поруч із зірковими членами журі.

Також на усіх учасників чекав сюрприз від організаторів – вибуховий та динамічний безкоштовний майстер-клас від Олега Лисія, який є артистом і диригентом бродвейської театральної компанії «Stage Entertainment», музичним супервайзером «Broadway Dreams», диригентом мюзиклів «Cinderella» та «Beauty and the Beast», артистом мюзиклу «CHICAGO», бек-вокалістом мюзиклів «Phantom of the Opera», «Бал Вампірів», «GHOSТ» та викладачем Київської Академії музики ім.Глієра. Впродовж трьох годин він навчав юних співаків працювати над образом і атмосферою пісні, дикції і артикуляції у співі, жестикуляції на сцені, акторської майстерності, а також як працювати в колективі та боротися з хвилюванням і емоціями на сцені.

Олег Лисій

У фінальному гала-концерті виступили 14 кращих конкурсантів на думку журі.

Окрім них, глядачів також потішили своїми виступами мааленькі вихованці Студії балету «Флеш», Театр моди «ARTmodels», юна титулована співачка з Рівного Соня Берук...

Соня Берук

...та гість фестивалю – володар І премії минулорічного конкурсу «Твоя зірка» Єгор Горлов з м.Нетішина Хмельницької області.

Єгор Горлов

Також своєрідний концертний майстер-клас під час гала-концерту дав зірковий член журі Сергій Юрченко, який виконав дві пісні для присутніх.

Сергій Юрченко

А на завершення одразу три пісні глядачам подарувала ILLARIA, одну з яких – народну українську пісню «Цвіте терен» вона виконала акапельно разом з усім залом.

ILLARIA

- Усі дітки – великі молодці, усі гарно заспівали. Звісно, хтось краще, хтось гірше, хтось проявив себе яскравіше. Кожен виступав майже на максимумі, тому я дуже задоволена конкурсантами і самим фестивалем. Для мене під час оцінювання, в першу черга, були важливими енергетика, впевненість на сцені, чуттєвість, розуміння того, чому артист виходить на сцену і для чого. Тому мало просто гарно співати – дуже важливо потрапляти в серце і душу слухача. І ті, хто вже це вміє робити в такому юному віці, - у них великі шанси стати великими артистами, - поділилася своїми враженнями ILLARIA.

Ведучі вечора Марія ЗЛАТА та Олег Лисій

Після цього розпочалася урочиста церемонія нагородження конкурсантів. Так, лауреатами ІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу молодих виконавців сучасної пісні «Твоя зірка» стали:

ІІІ премія:

категорія І (6 – 9 років): Кристина Аксьонова (м.Павлоград), Євгенія Хомюк (м.Рівне);

категорія ІІ (10 – 11 років): Євгенія Дячук (м.Нетішин), Меланія Дущак (м.Кривий Ріг);

категорія ІІІ (12 – 13 років): Єлизавета Калініна (м.Київ), Анна Дрозд (м.Барановичі, Білорусь);

категорія ІV (14 – 16 років): Поліна Гончарук (м.Нетішин), Аліса Панчук (м.Київ), Дана Коняхіна (м.Барановичі, Білорусь), Анастасія Мурміль (м.Буча), Денис Родін (с.Вовчинець, Івано-Франківська обл.), Валерія Пєнязькова (м.Біла Церква);

ІІ премія:

категорія І (6 – 9 років): Аліна Довга (м.Київ), Давид Алманов (м.Одеса);

категорія ІІ (10 – 11 років): Ольга Гладуненко (м.Дубно), Анна-Ярина Олійник (м.Броди);

категорія ІІІ (12 – 13 років): Даніель Сікрієру (м.Ясси, Румунія), Катерина Гук (м.Барановичі, Білорусь), Анастасія Чумак (м.Біла Церква);

категорія ІV (14 – 16 років): Божена Поліщук (м.Нетішин), Валерія Фурман (м.Кривий Ріг);

категорія V (17 – 21 рік): Катерина Сивун (м.Київ), Марія Галько (м.Київ), Анаіт Гаспарян (м.Єреван, Вірменія);

І премія:

категорія І (6 – 9 років): Анна Ткач (м.Луцьк);

категорія ІІ (10 – 11 років): Маргарита Пістоляк (м.Біла Церква);

категорія ІІІ (12 – 13 років): Поліна Пісарцова (м.Дергачі);

категорія ІV (14 – 16 років): Анастасія Завадська (м.Нетішин);

категорія V (17 – 21 рік): Анастасія Ситнік (м.Харків), Павло Мищук (м.Рівне), Єлена Алферіна (м.Кишинів, Молдова).

Головною переможницею Фестивалю-конкурсу – володаркою Гран-прі стала 17-річна Валерія Хоменко з Києва з найстаршої вікової категорії.

Ось її переможна пісня:

Також були визначені і переможці у 6 спеціальних номінаціях:

  • «Найкраще виконання української пісні» - Валерія Фурман з піснею «Галочки» (Кривий Ріг);
  • «Приз глядацьких симпатій» - Катерина Гук (Білорусь);
  • «Надія Фестивалю» (найменший учасник) – Лілія Лаврів (Червоноград);
  • «Зірка Рівного» - Євгенія Хомюк (Рівне);
  • «Найкращий сценічний образ» - Анаіт Гаспарян (Вірменія);
  • «Авторська пісня» - Катерина Сивун (Київ).

Варто зазначити, що жоден учасник не залишився без подарунку, адже кожен отримав приємні призи та був нагороджений дипломом, а переможцям також вручили спеціальні кубки.

Засновником та організатором Фестивалю є громадська організація «Твоя зірка», а його директором є відома рівненська співачка Марія ЗЛАТА.

Марія ЗЛАТА

- Мені подобається, як спрацювала наша команда оргкомітету і команда наших технічних партнерів з компанії «Viola». Усі присутні без винятку відзначали дуже високу якість звуку і світла. Впевнена, що цей конкурс надовго запам’ятається усім його учасникам, а сам фестиваль залишить і далі за собою статус міжнародного. Більше того, плануємо надалі розширювати його географію, адже наступного року плануємо зібрати учасників з усіх 24 областей України і Автономної Республіки Крим, а також з усіх країн, які є нашими сусідами. Також наступного року конкурс проводитимемо у більш теплу пору року, - підсумувала Марія ЗЛАТА.

Нагадаємо, що Фестиваль проводився за підтримки Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, Управління культури і туризму Рівненської ОДА, Секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука та адміністрації КЗ «Рівненський міський палац культури «Текстильник».

Читайте також