Аеропорт розбрату. Кириллов «мочить» Муляренка

 «Регіонала» в директори

Теперішнього директора Рівненського аеропорту Ігоря Насинюка в 2015 році призначали із скандалом. Все через те, що колишній керівник летовища Сергій Піндюрін звинуватив тодішнього голову Рівненської облради Михайла Кириллова у лобіюванні своєї людини. До роботи на комунальному об’єкті Насинюк був проректором Інституту слов`янознавства та депутатом Рівненської районної ради від Партії регіонів. Додамо, що в інституті майбутній керівник був завгоспом.

Його призначення тодішньою владою подавалося під соусом відродження аеропорту. Хоч, коли вони почнеться, ніхто не говорив. Після місцевих виборів Михайло Кириллов втратив свою владу, а команда БПП зробила усе для того, щоб він не мав впливу на будь-які процеси в області.

Погорів на плані

Стілець під Ігорем Насинюком захитався після того, як за об’єкт взявся керівник Рівненщини Олексій Муляренко. Вірніше сказати, «губернатор», як і його попередники, прив’язав успіх аеропорту до свого політичного рейтингу. А щоб це усі зрозуміли, то ще й розклеїв по всьому Рівному правильні біг-борди.

Тоді об’єкт був, м’яко кажучи, не в найкращому стані. Ситуацію погіршував 12-ти мільйонний борг, який не так легко списати.

Директору летовища наказали розробити свій план розвитку. Саме це Насинюка і підкосило, адже він там розписав, що йому потрібна шалена сума грошей. І лише після їх виділення підприємство запрацює на повну.

Як він прокоментував, на повне відродження потрібно десять мільйонів доларів. Але для початку Ігорю Насюнюку вистачило б і одного мільйона доларів. 

Те, де їх взяти, він не вказав. Мова про залучення якогось інвестора навіть не велася. Тобто, Насинюк може освоїти ті кошти, які йому дали б. Це тоді дуже не сподобалося Олексію Муляренку. Голова Рівненської ОДА зрозумів, що із завгоспа ефективного менеджера не вийде. Всіх туроператорів, які зараз працюють з аеропортом, шукали працівники обласної ради та адміністрації.

Ще один «свояк»

На якомусь етапі керівник Рівненщини хотів віддати управління аеропортом в руки своєї людини – Миколи Железного.

Нагадаємо, що Микола Железний ще за головування Віталія Чугуннікова був призначений керівником Костопільської РДА. Але через бунт людей, його усунули з посади. Адже загалу стало відомо про його колишню зайнятість у гральному бізнесі.

Контр гра

До Рівненського аеропорту завітала Державна фінансова інспекція. Вона знайшла там порушень на мільйон гривень. Як пише «Рівне вечірнє», інспекція констатувала, що теперішній очільник аеропорту – ніякий. Тому й рекомендувала Рівненській обласній раді його «усунути».

Після повного вивчення фінансової ситуації стало зрозуміло, що будь-хто летовищем не покерує, бо воно просто «загнеться». Тому варіант із Миколою Железним поклали до шухляди. Також депутатам обласної ради не поясниш, чому вони мають голосувати саме за цю кандидатуру. Для аеропорту почали шукати фахового керівника.

Знаючи те, що над Ігорем Насинюком згущуються хмари, команда Михайла Кириллова робить крок на випередження. У структуру беруть на роботу колишнього прес-секретаря Кириллова - Михайла Чубая. Він обіймає там посаду заступника з «комерційних питань». Зараз він активно висвітлює те, що колектив підприємства хоче бачити керівником саме Насинюка. Тим часом, останній «втік» на лікарняний.

Перевірка - фікція

На думку Михайла Чубая, висновок фінансового аудиту є необ’єктивним:

Читайте також