Біля шкіл і садочків Рівного позрізають аварійні дерева

Територію навчальних та дошкільних закладів Рівненської громади планують очистити від аварійних дерев, котрі становлять загрозу для дітей. Сьогодні працівники Тресту зеленого господарства розпочали зі старих тополь, які розташовані по периметру старого гімнастичного майданчика біля школи №9. Цьогоріч тут планують встановити сучасні вуличні тренажери. Новий спортмайданчик облаштують влітку за кошти «Громадського бюджету».

На доручення секретаря Рівненської міської Віктора Шакирзяна ради було глибше вивчено питання аварійних дерев на території навчальних закладів громади. Як виявилось, є більше 600 дерев, які потрібно зрізати.

«У навчальних закладах Рівненської громади наші фахівці виявили 640 аварійних дерев. Є вже дозволи на їх зрізання. Цю роботу планують завершити до кінця 2021 року. Знесенням аварійних дерев займатимуться працівники міського ШЕУ або Тресту зеленого господарства, які мають допуски для виконання цих робіт», - прокоментував начальник міського управління освіти Василь Харковець

Проконтролювати зрізання аварійних дерев приїхав секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян із депутатами з фракції «Рівне Разом». Вони планують слідкувати за виконанням аналогічних робіт у освітніх закладах на своїх округах.

«Зроблено перший крок із втілення ініціативи щодо розчищення територій шкіл і дитсадків від сухих і небезпечних дерев, - наголосив Віктор Шакирзян. - Сподіваюся, що це буде виконано найближчим часом, адже здоров’я і безпека дітей – головне. Після ЗОШ №9 будуть інші заклади. Першочергово візьмемось за садочки, бо в багатьох є захаращені території. Ми побували в кількох із них ще перед виборами і переконалися, що така проблема існує. Але чомусь вона довго не вирішувалася. Ми ж нині показуємо, що разом все можна вирішити швидко і не відкладати на потім».

Крім того, в школі №9 є потреба в ремонті приміщень, мереж, утепленні будівлі, модернізації інвентарю. Із цими питаннями до секретаря Рівнеради звертались батьки учнів. В управлінні освіти повідомили, що частину недоліків планують усунути вже цього року.  У першу чергу хочуть оновити санвузли в одному крилі та харчоблок. Вже є відповідна проектно-кошторисна документація. Детальніше про те, які саме роботи будуть виконані стане відомо після внесення змін до міського бюджету та затвердження бюджету розвитку Рівного на 2021 рік.

 

Читайте також