Божевільня в Рівнераді. Хомко просить бути обережнішим

  «Весільна» комісія

Термінологію міського голови Рівного Володимира Хомка, користуючись якою він проводить сесію, дітям вдома не розповіси. Чого вартий тільки останній скандал, пов`язаний з «радикальною» партією. Коли мер звинуватив людей нетрадиційної орієнтації у тому, що депутатів немає у залі саме через них.

«Гомосєків десь нема», - виразився Хомко. Через те, що це висловлювання сприйняли на свою адресу депутати Радикальної партії, то градоначальнику довелося вибачатися. 

За його словами, вислів «гомосєкі» вжитий суто в побутовому значенні, тому це не має відношення до депутатів. Схожий випадок був і тоді, коли міський голова задля маніпуляції під час голосування не зміг правильно назвати професію тоді ще радіоведучої Оксани Юрченко. Тому це вже його друге офіційне вибачення за останній період.

Хоч своєю термінологією Володимир Хомко й надалі радує людей. «У мене таке враження, що ви тільки вчора злізли з дерева», - так він пояснював мешканці гуртожитку, який знаходиться по вулиці Небесної сотні, Юлії Кожомі, що на сесії слово дає він.

З останніх перлів було висловлювання про те, що Хомко не може читати новини у Facebook, бо там «люди групуються за діагнозами».

Коли під час засідання Рівнеради обговорення стає схожим на божевільню, то Володимир Хомко просить у депутатів бути обережними. Адже за їх роботою по телевізору спостерігають люди. Тим не менш, у раді функціонує комісія з етики. Але від того ситуація не покращується, бо, за своєю суттю, вона виконує функції весільного генерала.

До прикладу, депутати цього скликання Рівненської облради такої комісії не створювали, бо вона не потрібна. Якщо бюджетна, «комунальна» та земельна комісії впливають на прийняття рішень, то в питаннях етики кожен сам собі суддя.

Це продемонстрував депутат обласної ради Михайло Кириллов, коли він у контексті обговорення питання про зняття його з посади голови «комунальної» комісії, згадав «яйця» свого політичного опонента Віталія Чугуннікова.

Читайте також