Череда корів з Рівненської області втекла в Білорусь

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У прикордонній службі Білорусі заявляють, що до них з території України регулярно біжать стада худоби, повідомляє Главком

Білоруські прикордонники затримали українця, який порушив державний кордон, намагаючись повернути частину стада, що втекла, повідомляє прес-служба Держприкордонкомітету Білорусі. Відзначається, що 16-річного жителя села Познань Рівненської області оформили як порушника кордону і передали українській стороні.

Хлопець пояснив, що порушив державний кордон, намагаючись повернути на українську територію частину сільського стада, що відбилася. Пізніше білоруські прикордонники повідомили, що в Столінському районі прикордонний наряд виявив велике стадо корів, яке прийшло на білоруську територію з України.

«За фактом переходу кордону оперативно були проінформовані українські колеги. Наступного дня в рамках робочої зустрічі після дотримання ряду прикордонних формальностей всі 178 голів передали суміжній стороні», - йдеться в повідомленні. Прикордонники також відзначають, що в Мозирському районі це вже третій з початку року випадок переходу кордону великими стадами худоби з української території. 

Читайте також