Депутати міської ради Рівного хочуть, аби кошти на слухові апарати виділили із держбюджету

Фото - Жіночий Світ

Серед проектів рішень Рівненської міської ради є звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо забезпечення слухопротезуванням осіб з проблемами слуху за рахунок коштів державного бюджету. Як зазначається у тексті звернення, станом на 25 січня цього року в Рівному зареєстровано 38 дітей, які потребують слухопротезування, 7 дітей жодного разу не отримували слухові апарати за кошти державного бюджету, в тому числі 3 дітей, яким проведена кохлеарна імплантація:

Кохлеарна імплантація проводиться тільки в ДУ “Інститут отоларингології   ім. проф. О. С. Коломійч енка НАМН України”."У м. Рівному склалась вкрай незадовільна ситуація із забезпечення слухопротезуванням як дітей, так і дорослого населення.

Згідно з нормативними документами слухові апарати потребують заміни один раз в 3 роки – для дітей до 15 років та один раз в 5 років – для дітей старше 15 років, процесори – один раз в 5 років в разі технічної несправності. Забезпечення комплектуючими не передбачено.

За рахунок коштів державного бюджету у м. Рівному отримали слухові апарати:

- у 2010 р. – 1 дитина;

- у 2012 р. – 4 дітей;

- у 2013 р. – 11 дітей;

- у 2014 р. – 11 дітей;

- у 2015 р. – 3 дітей.

З 2016 року діти м. Рівного не отримували безкоштовно слухові апарати. Таким чином, станом на сьогодні, як зазначалося вище 38 дітей потребують слухопротезування. Крім того, один дорослий потребує кохлеарної імплантації.

Депутати Рівненської міської ради не стоять осторонь даної проблеми. За зверненнями батьків дітей-інвалідів з резервного фонду бюджету міста Рівного було виділено матеріальну допомогу в сумі 17 тис. гривень відповідно до Положення про надання адресної матеріальної допомоги мешканцям м. Рівного, які потребують лікування великої вартості, затвердженого рішенням Рівненської міської ради від 21.04.2016 № 676".

Це питання буде винесене на сесію, якщо буде достатня кількість депутатських голосів, звернення відправлять до Кабміну. 

Читайте також