Ігорю Мічуді продовжили відсторонення від займаної посади ще на місяць і лишили під вартою

У Рівненському апеляційному суді розглядали апеляційну скаргу сторони Ігоря Мічуди, якого, нагадаємо, затримали 25 травня за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Міський суд взяв начальника ДАБІ області під варту на 60 діб без права внесення застави, а згодом і відсторонив від займаної посади. Ці два рішення він і оскаржує, повідомляє Суспільне

Нагадаємо, як повідомляла у день затримання речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, "... хабар у розмірі 400 тис грн призначався за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об’єкті будівництва. Указані кошти перераховані на розрахунковий рахунок «підконтрольного» зловмисникам іншого приватного підприємства." 

Сам Ігор Мічуда на попередніх судових засіданнях називав цю справу замовною з боку будівельників. Сьогодні у суді дивились відео затримання Мічуди, а прокурор зачитує розсекречені записи його дзвінків.

У підсумку, заслухавши доводи сторін, колегія суддів вирішила залишити апеляцію щодо тримання під вартою – без змін.  Також  колегія вирішила залишити Ігоря Мічуду відстороненим від займаної посади на час слідства до 23 липня. 

Читайте також