Їм правила неписані: у Рівному та області - знову масові скупчення біля церков (ФОТО+ВІДЕО)

Фото - Фейсбук / Сергій Кальмук

Сьогодні, у неділю, 5 квітня, вранці біля Свято-Воскресенського собору, що у самому центрі Рівного, знову зібрався чималий натовп прихожан УПЦ (МП). І це - попри суворий карантин і заборони масових зібрань, у тому числі і релігійного характеру.

Це фото на своїй сторінці у Facebook опублікував рівнянин Сергій Кальмук, який обурюється керівництвом та священниками московського патріархату, які б мали контролювати масові зібрання на богослужіння і перевести відправи у онлайн-режим.

"Ніяких скупчень, не більше двох на вулиці, всі в масках.... Штраф від 17 до 34 тисячі гривень. Проте декому закони - не указ. Одним словом, чхали вони на українські закони", - обурюється чоловік.

Втім, такий факт масового скупчення людей біля церкви помітили нині не лише у Рівному, а й у інших населених пунктах. Зокрема, у місті Здолбунові. Місцева мешканка Анастасія Павлюк опублікувала у соцмережах відео, де видно, як біля церкви просто один на одному стоїть кілька десятків людей. Про дитримання хоч якоїсь дистанції там взагалі не йдеться. Дівчина прокоментувала це так:

"Зарази ближнього свого."

Що цікаво, ця церква також належить до московського патріархату УПЦ. 

Читайте також