Міський голова Рівного відповів на петицію щодо купівлі нових тролейбусів

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На сайті Рівненської міської ради 3 травня з’явилася петиція із проханням закупити нові тролейбуси у рівненський автопарк. За відведений час петиція набрала необхідні 300 голосів та була подана до розгляду міському голові.

Сьогодні, 9 червня, Володимир Хомко прокоментував петицію і зазначив, що ідея хороша, але є одне «але».

«До петиції про закупівлю тролейбусів ставлюсь позитивно, бо вона співпадає з моїм концептуальним баченням розвитку транспорту у місті Рівному. Але є одне «але». Реалізація цієї петиції буде коштувати щонайменше 100 мільйонів гривень. Хай мені хтось підкаже з авторів петиції чи тих, хто її підписав, де зараз у місті взяти 100 мільйонів гривень попри те, що потрібно робити не тільки цю справу. Треба ремонтувати вулиці, наносити розмітку, ремонтувати дитсадки та школи. Це багато коштів. Нагадаю, що у нас ще нестача у бюджеті, як і у всіх інших містах через карантин, за цих два місяці 52 мільйони. Загальний збиток бюджету буде приблизно 100-150 мільйонів», - зазначив пан Хомко.

Нагадаємо, автор петиції, Антон Бриних, запропонував міській владі закупити "мінімум 20 нових тролейбусів". Ініціатор звернення такох зазначив, що за 4 роки у Рівному було закуплено 16 нових машин, та ще три очікують у 2020 році. 

"Три нових тролейбуси щороку – це не та кількість, котра дозволить підтримувати систему у збалансованому стані хоча б у найближче десятиліття", - написав автор петиції.

 

Читайте також