На Рівненщині через карантин змістилось завершення навчального року у школах

Весняні канікули у Рівненських школах перенесли на травневі та великодні свята. Про це в етері Українського радіо Рівне розповів головний освітянин міста Богдан Турович. І додав, що через пандемію COVID-19 в Україні змістилося й завершення навчального року.

Повідомляє Суспільне.

З 29 березня учні 5-11 класів перейдуть на дистанційне навчання, таке рішення прийняла комісія ТЕБ і НС у середу, 24 березня. Дошкільні заклади, початкова ланка, навчально-реабілітаційний центр "Особлива дитина" та іклюзивно-ресурсні центри продовжать навчатись очно.

"Весняні канікули в обласному центрі перенесли на травень через те, що зимові канікули були довші на тиждень", – розповідає головний освітянин Рівного Богдан Турович.

Згідно з вимогою закону України "Про повну загальну середню освіту" – повний навчальний рік має тривати 175 навчальних днів та мати не більше 30 днів канікул.

"У зв’язку з тим, що зимові канікули були продовжені на тиждень і тривали до 18 січня – відповідно у нас залишилось лише три дні весняних канікул, які ми можемо зробити. Попередньо, з керівниками наших навчальних закладів вирішили, що весняні канікули пройдуть за два дні до великодніх свят і день після великодніх свят. Тобто 1-2 травня у нас святкові дні, тому з четверга по середу ми будемо мати весняні канікули ", – зазначає Богдан Турович.

Освітянин додає, що через пандемію COVID-19 в Україні змістилося й завершення навчального року. У 2021-му році він закінчиться 3 червня.

Читайте також